Koji lubrikant je najbolji

Trenutno pregledavate Koji lubrikant je najbolji
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:31 prosinca, 2023

Vrste lubrikanata

Postoji nekoliko vrsta lubrikanata dostupnih na tržištu, a svaki ima svoje prednosti i nedostatke. U nastavku ćemo razmotriti nekoliko popularnih vrsta.

Vodeni lubrikanti

Vodeni lubrikanti su najčešće korišteni lubrikanti zbog svoje kompatibilnosti s kondomima i seksualnim igračkama. Oni su također lako dostupni i jednostavni za upotrebu. Međutim, njihova glavna mana je brzo isparavanje, što zahtijeva ponovnu primjenu tijekom seksualnog odnosa.

Silikonski lubrikanti

Silikonski lubrikanti su dugotrajniji od vodenih lubrikanata i ne isparavaju tako brzo. Oni pružaju glatkoću i klizavost te su odlični za analni seks. Ipak, silikonski lubrikanti nisu kompatibilni sa svim kondomima i igračkama, pa je važno provjeriti njihovu kompatibilnost prije upotrebe.

Uljni lubrikanti

Uljni lubrikanti su prirodni i često se koriste za masažu. Oni su obično gusta konzistencija i mogu pružiti dugotrajnu podmazanost. Međutim, važno je napomenuti da uljni lubrikanti nisu kompatibilni s kondomima od lateksa, jer mogu oštetiti materijal.

Na bazi silikona lubrikanti

Lubrikanti na bazi silikona kombiniraju prednosti silikonskih i vodenih lubrikanata. Oni su dugotrajni poput silikonskih lubrikanata, ali su također kompatibilni s kondomima i seksualnim igračkama kao što su vodeni lubrikanti. Ovi lubrikanti obično su skuplji od drugih vrsta lubrikanata, ali nude visoku kvalitetu podmazivanja.

Kako odabrati najbolji lubrikant za sebe?

Odabir najboljeg lubrikanta ovisi o individualnim potrebama i preferencijama. Važno je uzeti u obzir vrstu seksualne aktivnosti koju planirate, materijale kondoma i igrački koje koristite te eventualne alergijske reakcije na određene sastojke. Preporučuje se isprobavanje različitih lubrikanata kako biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara.

U zaključku, nema univerzalnog odgovora na pitanje koji je lubrikant najbolji jer to ovisi o individualnim preferencijama. Važno je eksperimentirati i pronaći onaj koji pruža najbolje iskustvo i udobnost tijekom seksualnih aktivnosti.

  Ocijeni članak!