Koji se kineski grad nalazi na ušću rijeke Chang Jiang

Trenutno pregledavate Koji se kineski grad nalazi na ušću rijeke Chang Jiang
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:18 listopada, 2023

Geografski položaj

Kineski grad Šangaj nalazi se na ušću rijeke Chang Jiang u Istočnoj Kini. Ovaj grad predstavlja jedan od najvećih kineskih gradova i jedan je od najvažnijih svjetskih ekonomskih, financijskih i trgovačkih centara.

Povijest

Šangaj je dugogodišnje bio važna luka i trgovinski centar Kine. Tijekom 19. i 20. stoljeća doživio je značajan razvoj, posebno tijekom kolonijalne ere kada su mnoge europske sile uspostavile svoje koncesije na ovom području.

Gospodarstvo

Danas je Šangaj jedan od najnaprednijih gradova u Kini. Njegovo gospodarstvo temelji se na industriji, trgovini, financijama, informacijskoj tehnologiji i uslugama. Grad je domaćin mnogim međunarodnim korporacijama i sajmovima, te privlači značajne investicije iz cijelog svijeta.

Kultura i turizam

Šangaj je također važno kulturno i turističko odredište. Grad nudi bogatu kulturnu baštinu, modernu arhitekturu, tradicionalnu kinesku kuhinju, brojne muzeje i umjetničke galerije. Također, poznat je po svojim trgovinskim ulicama, luksuznim shopping centrima i noćnom životu.

Zaključak

Ukratko, kineski grad Šangaj nalazi se na ušću rijeke Chang Jiang i predstavlja važan ekonomski, financijski i kulturni centar Kine. Sa svojom bogatom poviješću, modernim razvojem i atraktivnim turističkim ponudama, Šangaj je nezaobilazna destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta.

  Ocijeni članak!