Koji su web preglednici

Trenutno pregledavate Koji su web preglednici
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:26 srpnja, 2023

Firefox

Firefox je popularan web preglednik koji je razvila Mozilla Foundation. Ovaj preglednik je otvorenog koda i podržava različite platforme kao što su Windows, Mac i Linux. Firefox je poznat po svojoj brzini, sigurnosti i fleksibilnosti. Također pruža razne dodatke i proširenja koji korisnicima omogućuju prilagodbu preglednika prema njihovim potrebama.

Google Chrome

Google Chrome je jedan od najpopularnijih web preglednika koji je razvila tvrtka Google. Ovaj preglednik je poznat po svojoj brzini, jednostavnosti i integraciji s drugim Google uslugama. Chrome podržava različite platforme i nudi korisne značajke kao što su automatsko ispunjavanje obrasca, sinkronizacija podataka i mogućnost korištenja različitih korisničkih profila.

Microsoft Edge

Microsoft Edge je web preglednik koji je razvila tvrtka Microsoft kao zamjena za Internet Explorer. Ovaj preglednik je dizajniran za Windows 10 i nudi brzo pregledavanje, poboljšanu sigurnost i integraciju s drugim Microsoftovim uslugama. Edge podržava i proširenja, a također nudi značajke kao što su čitanje na webu bez ometanja, digitalna bilježnica i integracija s Cortanom.

Safari

Safari je web preglednik koji je razvila tvrtka Apple za svoje uređaje kao što su Mac, iPhone i iPad. Ovaj preglednik je poznat po svojoj brzini, sigurnosti i integraciji s drugim Appleovim uslugama. Safari ima jednostavan i intuitivan dizajn te podržava razne značajke kao što su čitač članaka, ugrađeni prevoditelj i inteligentno praćenje zaštite privatnosti.

Opera

Opera je web preglednik koji je razvila tvrtka Opera Software. Ovaj preglednik je poznat po svojoj brzini, sigurnosti i mogućnostima prilagodbe. Opera podržava razne platforme i nudi korisne značajke kao što su integrirani VPN, blokiranje oglasa i energična ušteda baterije. Pored toga, Opera ima jedinstvene značajke poput brzog biranja i personaliziranih vijesti.

Web preglednici su ključni alati za pristupanje internetu i pregledavanje web stranica. Svi navedeni preglednici imaju svoje prednosti i nedostatke te korisnicima pružaju različite mogućnosti i funkcionalnosti. Bez obzira na odabir preglednika, važno je redovito ažurirati ih kako bi se osigurala sigurnost i poboljšala korisničko iskustvo prilikom surfanja webom.

  Ocijeni članak!