Kojim danom se moli koja krunica

Trenutno pregledavate Kojim danom se moli koja krunica
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 veljače, 2024

1. Krunica Svete Marije

Krunica Svete Marije je molitvena praksa koja se sastoji od moljenja određenog broja Očenaša, Zdravomarija i Slava Ocu. Ova krunica se moli svaki dan i sastoji se od pet desetica, pri čemu se svaka desetica sastoji od jednog Očenaša i deset Zdravomarija.

2. Krunica Božjeg Milosrđa

Krunica Božjeg Milosrđa je molitva koja se moli posebno petkom i subotom. Sastoji se od moljenja određenog broja Očenaša i Zdravomarija, kao i posebne molitve koju je Isus objavio svetoj Faustini Kowalskoj. Ova krunica je posebno poznata po svojoj snažnoj povezanosti s Božjim milosrđem.

3. Krunica Presvetog Srca Isusova

Krunica Presvetog Srca Isusova je molitva koja se moli posebno prvom petkom u mjesecu. Sastoji se od moljenja određenog broja Očenaša, Zdravomarija i Slava Ocu, uz posebne zazive posvećene Presvetom Srcu Isusovu. Ova krunica je posebno usmjerena prema širenju ljubavi i milosrđa koje izvire iz Presvetog Srca Isusova.

4. Krunica Svetog Josipa

Krunica Svetog Josipa je molitva koja se moli posebno srijedom i nedjeljom. Sastoji se od moljenja određenog broja Očenaša, Zdravomarija i Slava Ocu, uz posebne zazive posvećene Svetom Josipu. Ova krunica je posebno povezana s molitvom za obitelj, radnike i svećenike, s obzirom da je Sveti Josip zaštitnik tih skupina vjernika.

5. Krunica Kraljice Mira

Krunica Kraljice Mira je molitva koja se moli posebno u Međugorju, mjestu ukazanja Blažene Djevice Marije. Sastoji se od moljenja određenog broja Očenaša, Zdravomarija i Slava Ocu, uz posebne zazive posvećene Kraljici Mira. Ova krunica je posebno povezana s molitvom za mir u svijetu i obraćenje grešnika.

Krunice se mole na različite dane kako bi vjernici imali mogućnost moliti različite aspekte svoje vjere. Svaka krunica ima svoje specifične zazive i namjere, ali zajedničko im je da nas povezuju s Bogom i pomažu nam u našem duhovnom rastu.

  Ocijeni članak!