Kojim putem do Ohrida

Trenutno pregledavate Kojim putem do Ohrida
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 srpnja, 2023

Putovanje do Ohrida

Ohrid je prekrasan grad smješten na jugozapadu Makedonije, na obali istoimenog jezera. Mnogi putnici se pitaju kojim putem najbolje stići do Ohrida, budući da postoji nekoliko opcija.

Putem zraka

Najbrži način dolaska do Ohrida je putem zračnog prometa. Ohrid ima međunarodnu zračnu luku koja je povezana s nekoliko europskih gradova. Brojne aviokompanije nude letove do Ohrida, omogućavajući putnicima jednostavan pristup.

Putem ceste

Alternativno, putovanje do Ohrida može se obaviti cestom. Postoji dobra prometna povezanost s drugim gradovima u Makedoniji, kao i s obližnjim zemljama. Putem ceste možete uživati u prekrasnom krajoliku dok putujete prema Ohridu.

Putem vlaka

Ako preferirate putovanje vlakom, postoji mogućnost dolaska do Ohrida željeznicom. Glavna željeznička stanica u Ohridu povezana je s drugim gradovima u Makedoniji i regiji. Putovanje vlakom pruža jedinstvenu priliku za uživanje u panoramskom pogledu na okolne planine i jezero.

Putem autobusa

Autobusni prijevoz je još jedna popularna opcija za putovanje do Ohrida. Postoje redovite autobusne linije koje povezuju Ohrid s drugim gradovima u Makedoniji i susjednim zemljama. Autobusi su često povoljan i udoban način putovanja.

Bez obzira na put koji odaberete, putovanje do Ohrida će vam pružiti nevjerojatno iskustvo. Ovaj prekrasan grad nudi bogatu povijest, spektakularnu prirodu i gostoljubive ljude. Ohrid je jedno od najljepših odredišta na Balkanu i svakako vrijedi posjetiti.

  Ocijeni članak!