Kojim redoslijedom gledati Marvelove filmove

Trenutno pregledavate Kojim redoslijedom gledati Marvelove filmove
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 kolovoza, 2023

1. Kronološki redoslijed


Marvelovi filmovi se mogu gledati i u kronološkom redoslijedu koji prati vremenski tijek događaja unutar Marvelovog filmskog univerzuma. Ovaj redoslijed počinje s filmom ‘Captain America: The First Avenger’, koji se događa tijekom Drugog svjetskog rata, te se nastavlja s drugim filmovima koji se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima. Ova metoda gledanja pruža dublji uvid u priču i razvoj likova, ali može biti zbunjujuća za nove gledatelje.

2. Izlazni redoslijed

Alternativno, gledanje Marvelovih filmova prema izlaznom redoslijedu je popularan pristup. Ovaj redoslijed slijedi redoslijed u kojem su filmovi objavljeni, počevši s ‘Iron Man’ iz 2008. godine. Ova metoda prati kronološki redoslijed objavljivanja i omogućuje gledateljima da prate priču onako kako je bila namijenjena da se razvija. Ovaj redoslijed također uzima u obzir post-credit scene koje često postavljaju temelje za nadolazeće filmove.

3. Grupiranje po fazama

Marvelovi filmovi se također mogu gledati grupirani po fazama. Marvel Studios je podijelio svoje filmove u faze, pri čemu svaka faza predstavlja određeno razdoblje i skup filmova unutar Marvelovog filmskog univerzuma. Gledanje filmova po fazama omogućuje gledateljima da prate kontinuiranu priču i tematske lukove koji se razvijaju kroz svaku fazu. Ova metoda gledanja također omogućuje bolje razumijevanje događaja i referenci koje se pojavljuju unutar svake faze.

4. Individualni interesi

Naposljetku, gledanje Marvelovih filmova može biti prilagođeno individualnim interesima gledatelja. Ako se gledatelj posebno zanima za određenog superheroja ili skupinu likova, može započeti s filmovima koji se fokusiraju na te likove. Na primjer, ako je nekome posebno drag Spider-Man, mogu započeti s ‘Spider-Man: Homecoming’ i pratiti filmove koji se odnose na taj lik. Ova metoda omogućuje gledateljima da se usredotoče na ono što ih najviše zanima.

Bez obzira na odabrani redoslijed gledanja, Marvelovi filmovi nude uzbudljivo putovanje kroz bogat i povezan filmski univerzum. Gledatelji mogu uživati u raznim avanturama superheroja i pratiti njihov razvoj kroz priče koje se isprepliću i nadopunjuju.

  Ocijeni članak!