Koliko se frigaju lignje

Trenutno pregledavate Koliko se frigaju lignje
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 svibnja, 2023

Kako pripremiti frigane lignje

Friganje lignji je popularan način pripreme ove morske delicije. Postoji nekoliko ključnih koraka u pripremi friganih lignji. Prvo, trebate očistiti lignje uklanjajući unutrašnjost, peraje i kožu. Zatim ih trebate narezati na kolutove ili trakice. Nakon toga, lignje treba dobro posoliti i ostaviti da odstoje neko vrijeme kako bi se marinirale.

Pravilna temperatura prilikom friganja

Da biste postigli savršenu teksturu i okus friganih lignji, važno je pravilno kontrolirati temperaturu ulja. Preporučuje se zagrijavanje ulja na temperaturu od oko 180°C. Lignje treba pržiti u manjim količinama kako bi se osiguralo ravnomjerno prženje. Također, važno je ne pretrpavati tavu ili lonac kako biste izbjegli da se lignje zalijepe jedna za drugu.

Kako prepoznati pravilno ispržene lignje

Ispravno ispržene lignje trebaju biti hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra. Vrijeme prženja lignji ovisi o veličini komada i temperaturi ulja, ali obično traje oko 2-3 minute. Preporučuje se da se lignje prže u manjim količinama kako bi se bolje kontroliralo vrijeme prženja i postigla željena tekstura.

Serviranje friganih lignji

Frigane lignje obično se poslužuju kao glavno jelo ili kao prilog uz umake poput tartara ili marinare. Mogu se poslužiti s prilogom od krumpira, riže ili sezonskog povrća. Uz frigane lignje često se poslužuje limun kako bi se dodao svježina i kiselost jelu.

  Ocijeni članak!