Koliko se peku lignje na žaru

Trenutno pregledavate Koliko se peku lignje na žaru
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 siječnja, 2024

Kako pripremiti lignje za pečenje na žaru

Priprema lignji za pečenje na žaru je jednostavna, ali zahtijeva nekoliko koraka. Prvo, lignje treba očistiti od utrobe i kože, ostavljajući samo bijeli dio tijela. Zatim, tijelo lignje treba zarezati po dužini na unutarnjoj strani, ali pazite da ne zarezujete previše duboko. Ovaj korak pomaže lignjama zadržati svoj oblik tijekom pečenja.

Koliko dugo se peku lignje na žaru

Vrijeme pečenja lignji na žaru ovisi o njihovoj veličini. Manje lignje će se peći brže, dok će veće lignje zahtijevati nešto više vremena. Općenito, lignje se peku na žaru oko 2-3 minute sa svake strane. Važno je ne prepeći lignje kako ne bi postale žilave i gumene.

Kako znati kada su lignje pečene

Postoji nekoliko načina kako provjeriti jesu li lignje pečene. Jedan od načina je provjeriti boju – kada su lignje pečene, njihova bijela boja će postati prozirna. Također, možete koristiti termometar za hranu kako biste provjerili unutarnju temperaturu lignje. Kada temperatura lignje dosegne oko 60°C, moguće je da su pečene.

Savjeti za savršeno pečene lignje

Da biste dobili savršeno pečene lignje na žaru, evo nekoliko savjeta. Prvo, prije pečenja lignje možete ih marinirati u omiljenom začinu kako bi dobile dodatnu aromu. Također, pripazite da ne prepečete lignje jer će postati žilave. Ako koristite drveni štapić za nabijanje lignji, prethodno ga natopite u vodi kako se ne bi zapalio na žaru. Na kraju, poslužite lignje odmah nakon pečenja kako bi zadržale svoju hrskavost.

Zaključak

Pečenje lignji na žaru je ukusna i jednostavna metoda pripreme. Vrijeme pečenja ovisi o veličini lignji, a važno je ne prepeći ih kako bi ostale sočne. Slijedeći nekoliko savjeta, možete uživati u savršeno pečenim lignjama koje će ostaviti vaše goste bez riječi.

  Ocijeni članak!