Mogu li dobiti kredit ako sam zaposlena na određeno

Trenutno pregledavate Mogu li dobiti kredit ako sam zaposlena na određeno
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 kolovoza, 2023

Kreditna sposobnost zaposlenih na određeno

Zaposlenje na određeno vrijeme može predstavljati izazov prilikom apliciranja za kredit. Banke i druge financijske institucije obično preferiraju stabilnost i sigurnost zaposlenja kao faktore koji utječu na kreditnu sposobnost. Međutim, to ne znači da je nemoguće dobiti kredit ako ste zaposleni na određeno.

Faktori koji utječu na dobivanje kredita

Prilikom procjene kreditne sposobnosti, banke uzimaju u obzir nekoliko faktora, uključujući:

1. Stalnost i trajanje zaposlenja: Iako ste zaposleni na određeno, ako imate kontinuiranu povijest zaposlenja i redovne prihode, to može biti povoljan faktor prilikom apliciranja za kredit.
2. Kreditna povijest: Ako imate dobru kreditnu povijest i redovno otplaćujete svoje obveze, to može povećati vaše šanse za dobivanje kredita, čak i ako ste zaposleni na određeno.

Alternativne opcije

Ako vam je teško dobiti kredit kao zaposlena osoba na određeno vrijeme, postoje neke alternative koje biste mogli razmotriti:

1. Osigurani krediti: Uzimanje kredita uz neku vrstu kolaterala, poput nekretnine ili automobila, može povećati vaše šanse za odobrenje kredita.
2. Su-zajmoprimac: Ako imate pouzdanog su-zajmoprimca, poput člana obitelji ili bliskog prijatelja, koji je zaposlen na neodređeno vrijeme, možete zatražiti kredit zajedno s njima kako biste poboljšali svoje šanse za odobrenje kredita.

U zaključku, iako zaposlenje na određeno vrijeme može predstavljati izazov prilikom apliciranja za kredit, postoji mogućnost da ga dobijete. Važno je imati stabilne prihode, dobru kreditnu povijest i razmotriti alternative ako vam je teško dobiti kredit kao zaposlena osoba na određeno vrijeme.

  Ocijeni članak!