Mogu li Nespresso kapsule u Dolce Gusto

Trenutno pregledavate Mogu li Nespresso kapsule u Dolce Gusto
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 srpnja, 2023

Kompatibilnost kapsula

Nespresso i Dolce Gusto su dvije popularne marke kapsula za kavu koje nude brzo i jednostavno pripremanje omiljenog napitka. No, često se postavlja pitanje mogu li Nespresso kapsule biti kompatibilne s Dolce Gusto aparatima.

Različiti sustavi

Nespresso i Dolce Gusto koriste različite sustave pripreme kave, što znači da kapsule jedne marke nisu namijenjene za upotrebu s aparatom druge marke. Nespresso koristi sustav visokog tlaka kako bi ekstrahirao okus kave iz kapsule, dok Dolce Gusto koristi sustav s tlakom manjim od Nespressa. Ovi različiti sustavi znače da kapsule nisu međusobno zamjenjive.

Specifični oblik i veličina

Osim različitih sustava, Nespresso i Dolce Gusto kapsule imaju i različite oblike i veličine. Nespresso kapsule su manje i imaju drugačiji oblik od Dolce Gusto kapsula. To znači da Nespresso kapsule neće odgovarati u prostor predviđen za Dolce Gusto kapsule u aparatu i obrnuto.

Kvaliteta i okus

Svaka marka ima svoje karakteristične kapsule koje su pažljivo dizajnirane kako bi pružile najbolji okus i kvalitetu kave. Stoga, upotreba kapsula jedne marke u aparatu druge marke može rezultirati nezadovoljavajućim rezultatima u pogledu okusa i kvalitete napitka.

Zaključak

Dakle, iako se može činiti primamljivo isprobati Nespresso kapsule u Dolce Gusto aparatu ili obrnuto, važno je imati na umu da ove dvije marke koriste različite sustave, oblike i veličine kapsula. Stoga, preporučljivo je koristiti kapsule dizajnirane posebno za odgovarajući aparat kako biste dobili najbolje rezultate u pogledu okusa i kvalitete kave.

  Ocijeni članak!