Mogu li se krunice izbijeliti

Trenutno pregledavate Mogu li se krunice izbijeliti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 srpnja, 2023

Metode izbijeljivanja krunica

Postoji nekoliko metoda koje se koriste za izbijeljivanje krunica.

Jedna od najčešćih metoda je korištenje izbjeljivača koji se nanosi na površinu krunice. Ovaj proces može uključivati upotrebu posebnih gelova ili pasta koje sadrže izbjeljivačke agense poput vodikovog peroksida. Ovi agensi djeluju na pigmente u krunici i postupno ih izbijeljuju. Važno je napomenuti da je ova metoda najučinkovitija na krunice izrađene od keramike ili porculana, dok na krunice od metala ili cirkona može imati manji učinak.

Profesionalno izbijeljivanje krunica

Profesionalno izbijeljivanje krunica je još jedna opcija koja se može razmotriti. Ovaj postupak se obično provodi u stomatološkoj ordinaciji pod nadzorom stručnjaka. Stomatolog će koristiti snažnije izbjeljivače i preciznije tehnike kako bi postigao željeni rezultat. Ova metoda može biti skuplja od kućnih metoda, ali može pružiti brže i učinkovitije rezultate.

Ispravno održavanje izbijeljenih krunica

Nakon izbijeljivanja krunica, važno je pravilno održavati njihovu svježinu i bijelinu. Redovito četkanje zubi, korištenje niti za čišćenje između zuba i izbjegavanje hrane i pića koji mogu uzrokovati mrlje ključni su koraci u održavanju izbijeljenih krunica. Također je preporučljivo posjetiti stomatologa redovito radi pregleda i profesionalnog čišćenja kako bi se održala dugotrajna svježina krunica.

U zaključku, izbijeljivanje krunica je moguće i može pružiti estetske prednosti pacijentima. Međutim, važno je konzultirati se sa stomatologom prije početka postupka kako bi se osiguralo da je izbijeljivanje sigurno i prikladno za vaše krunice. Stomatolog će moći pružiti najbolje savjete i preporuke o najprikladnijoj metodi izbijeljivanja za vašu specifičnu situaciju.

  Ocijeni članak!