Mogu li se strije ukloniti

Trenutno pregledavate Mogu li se strije ukloniti
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 listopada, 2023

Što su strije?

Strije su ožiljci koji se javljaju na koži zbog brzog istezanja ili skupljanja kože. Obično se pojavljuju tijekom trudnoće, adolescencije, brzog debljanja ili gubitka težine. Strije se najčešće javljaju na područjima kao što su trbuh, bedra, bokovi i dojke.

Mogućnosti uklanjanja strija

Postoji nekoliko metoda koje se koriste za uklanjanje strija. Među najčešćim su lasersko uklanjanje, mikrodermoabrazija, kemijski piling, dermaroller i kreme za uklanjanje strija.

Lasersko uklanjanje strija

Lasersko uklanjanje strija je jedna od najefikasnijih metoda. Laseri se koriste za stimuliranje rasta novog kolagena u koži, što pomaže u smanjenju vidljivosti strija. Ova metoda je obično sigurna i rezultati su vidljivi nakon nekoliko tretmana.

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je postupak koji uklanja gornji sloj kože kako bi se potaknuo rast novih stanica kože. Ovaj postupak može pomoći u smanjenju vidljivosti strija, ali je potrebno više tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Kemijski piling

Kemijski piling koristi kemijske tvari za uklanjanje vanjskog sloja kože. Ovaj postupak može pomoći u smanjenju vidljivosti strija, ali također zahtijeva više tretmana kako bi se postigli željeni rezultati.

Dermaroller

Dermaroller je uređaj koji se koristi za poticanje proizvodnje kolagena u koži. Koristi se valjak s malim iglicama koje probijaju kožu, potičući regeneraciju kože. Ovaj postupak može smanjiti vidljivost strija, ali zahtijeva strpljenje i više tretmana.

Kreme za uklanjanje strija

Na tržištu postoji veliki broj krema koje tvrde da mogu pomoći u uklanjanju strija. Neki sastojci koji se često koriste u tim kremama su retinol, hijaluronska kiselina i kolagen. Međutim, učinkovitost ovih krema može varirati od osobe do osobe.

U zaključku, postoji nekoliko metoda koje se koriste za uklanjanje strija. Lasersko uklanjanje, mikrodermoabrazija, kemijski piling, dermaroller i kreme za uklanjanje strija mogu pomoći u smanjenju vidljivosti strija, ali rezultati mogu varirati. Važno je konzultirati se s dermatologom ili stručnjakom za kožu kako biste odabrali najbolju metodu za vašu situaciju.

  Ocijeni članak!