Može li ENC ići u minus

Trenutno pregledavate Može li ENC ići u minus
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 srpnja, 2023

Što je ENC?

Elektronička naplata cestarine (ENC) je sustav koji omogućuje elektroničko plaćanje cestarina putem posebnih uređaja u vozilima. ENC je vrlo popularan među vozačima jer omogućuje bržu i praktičniju naplatu cestarine.

Može li ENC imati negativno stanje?

Ne, ENC ne može ići u minus. Naime, ENC je povezan s korisničkim računom na kojem se nalazi određeni iznos novca koji je vozač uplatio za cestarine. Kada se koristi ENC za plaćanje cestarine, iznos se automatski oduzima s računa. Ako na računu nema dovoljno sredstava, ENC će biti blokiran i vozač neće moći koristiti sustav sve dok ne uplati dodatni novac.

Kako uplatiti novac na ENC račun?

Postoji nekoliko načina na koje vozači mogu uplatiti novac na ENC račun. Najčešći način je uplata putem internetskog bankarstva ili mobilne aplikacije. Vozači također mogu uplatiti novac na posebnim prodajnim mjestima ili koristiti automatske bankomate koji podržavaju uplatu na ENC račun.

Kako provjeriti stanje na ENC računu?

Vozači mogu jednostavno provjeriti stanje na ENC računu putem interneta ili putem mobilne aplikacije. Na taj način mogu biti sigurni da imaju dovoljno sredstava za korištenje ENC sustava i izbjegavaju mogućnost blokade računa.

Zaključak

ENC je praktičan sustav elektroničke naplate cestarine koji omogućuje brže i jednostavnije plaćanje cestarine. Važno je uplatiti dovoljno novca na ENC račun kako bi se izbjegle moguće neugodnosti poput blokade računa. ENC ne može ići u minus jer se iznos cestarine automatski oduzima s računa vozača.

  Ocijeni članak!