Može li se u Crnu Goru sa ličnom kartom

Trenutno pregledavate Može li se u Crnu Goru sa ličnom kartom
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:25 srpnja, 2023

Putovanje u Crnu Goru

Crna Gora, predivna zemlja na obali Jadranskog mora, privlači turiste iz cijelog svijeta svojom prirodnim ljepotama i bogatom kulturnom baštinom. Mnogi se pitaju da li je moguće posjetiti ovu zemlju samo sa ličnom kartom.

Lična karta kao putna isprava

U Crnoj Gori, državljani određenih zemalja mogu putovati samo sa ličnom kartom. Ovo važi za državljane zemalja koje su potpisale Sporazum o putovanju sa ličnom kartom sa Crnom Gorom. Među tim zemljama su Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Albanija i mnoge druge.

Državljani drugih zemalja

Državljani zemalja koje nisu obuhvaćene sporazumom o putovanju sa ličnom kartom trebaju posjedovati važeći pasoš kako bi ušli u Crnu Goru. Ukoliko nemaju pasoš, potrebno je da se obrate diplomatskom predstavništvu Crne Gore u svojoj zemlji radi informacija o viznom režimu i drugim potrebnim dokumentima.

Validnost lične karte

Prilikom putovanja u Crnu Goru sa ličnom kartom, važno je provjeriti da li je lična karta važeća. Ukoliko je istekla ili će isteći tokom putovanja, preporučuje se da se izvadi novi dokument kako bi se izbjegle neprijatnosti na graničnim prelazima ili prilikom boravka u zemlji.

Zaključak

Ukratko, za državljane određenih zemalja, putovanje u Crnu Goru sa ličnom kartom je moguće. Međutim, važno je provjeriti da li je zemlja iz koje dolazite obuhvaćena sporazumom o putovanju sa ličnom kartom. Ukoliko niste sigurni, uvijek je najbolje da se informišete kod diplomatskog predstavništva Crne Gore u svojoj zemlji kako biste dobili tačne informacije o putnoj dokumentaciji potrebnoj za ulazak u Crnu Goru.

  Ocijeni članak!