Na koji sve način može se zatrudniti

Trenutno pregledavate Na koji sve način može se zatrudniti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:31 siječnja, 2024

Metoda prirodnog plodnih dana

Metoda prirodnog plodnih dana je jedan od načina na koji se može zatrudniti. Ova metoda se temelji na praćenju ciklusa menstrualnog ciklusa i određivanju plodnih dana. Tijekom plodnih dana, kada jajna stanica ulazi u jajovod, postoji veća vjerojatnost za začeće.

Umjetna oplodnja

Umjetna oplodnja je drugi način na koji se može zatrudniti. Ova metoda uključuje intervenciju medicinskog osoblja kako bi se jajna stanica oplodila spermom izvan tijela žene. Postupak se može izvesti na nekoliko načina, uključujući intrauterinu inseminaciju i in vitro oplodnju.

Kirurški postupci

Neke žene mogu zatrudnjeti putem kirurških postupaka. To može uključivati ​​operaciju za uklanjanje prepreka u jajovodima ili maternici koje sprječavaju normalno kretanje jajne stanice ili oplodnju. Kirurški zahvati mogu biti korisni za žene koje imaju određene anatomske probleme koji ometaju začeće.

Umjetna inseminacija

Umjetna inseminacija je postupak u kojem se spermatozoidi ubacuju izravno u maternicu žene kako bi se povećala vjerojatnost začeća. Ovaj postupak se često koristi kada je muškarac prisutan s niskim brojem spermija ili kada postoji problem s njihovom pokretljivošću.

Surrogat majčinstvo

Surrogat majčinstvo je poseban način zatrudnjivanja koji uključuje angažiranje druge žene (surrogate) da nosi i rodi dijete umjesto biološke majke. Ova metoda se koristi kada žena nije u mogućnosti nositi trudnoću iz različitih razloga.

Vartionski faktori

Postoji mnogo varijabilnih faktora koji mogu utjecati na sposobnost zatrudnjivanja. To može uključivati ​​dob žene, kvalitetu spermija, zdravstveno stanje i mnoge druge čimbenike. Svaka žena je jedinstvena i može zahtijevati različite metode i postupke kako bi ostvarila trudnoću.

  Ocijeni članak!