Najveći svjetski slapovi

Trenutno pregledavate Najveći svjetski slapovi
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 svibnja, 2023

Victoria Falls

Victoria Falls, smješteni na granici između Zimbabvea i Zambije, jedan su od najvećih i najimpresivnijih vodopada na svijetu. Sa širinom od preko 1,7 kilometara i visinom od oko 108 metara, ovi slapovi ostavljaju posjetitelje bez daha. Voda se snažno ruši niz liticu i stvara spektakularan prizor koji je nevjerojatan za vidjeti.

Angel Falls

Angel Falls, smješteni u Venezueli, su najviši vodopadi na svijetu. S visinom od gotovo 1.000 metara, ovi slapovi su prava prirodna čuda. Voda s vrha stijene pada u duboku dolinu, stvarajući impresivnu sliku. Angel Falls su zaista jedinstveni i nevjerojatno lijepi.

Niagara Falls

Niagara Falls, smješteni na granici između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, su jedni od najpoznatijih svjetskih slapova. Sa širinom od oko 1,2 kilometra i visinom od oko 51 metar, ovi slapovi su spektakularni u svakom pogledu. Milijuni ljudi posjećuju ovo čudo prirode svake godine i divljaju se nad moćnim vodopadima.

Iguazu Falls

Iguazu Falls, smješteni na granici između Brazila i Argentine, su jedni od najvećih vodopada na svijetu. Sa svojim 275 slapova, ovi slapovi stvaraju prekrasne i veličanstvene prizore. Voda se obrušava u duboke kanjone, stvarajući buku i maglu koja se širi okolo. Iguazu Falls su zaista prirodno blago koje treba doživjeti.

  Ocijeni članak!