Odakle je Haaland

Trenutno pregledavate Odakle je Haaland
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:2 kolovoza, 2023

Porijeklo

Erling Braut Haaland, poznat kao jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša današnjice, rođen je 21. srpnja 2000. godine u Leedsu, Engleska. Njegovi roditelji, otac Alf-Inge Haaland i majka Gry Marita Braut, također su bili profesionalni nogometaši. Otac mu je bio vrlo uspješan norveški reprezentativac i igrač Premier lige, dok je majka bila nogometašica ženske norveške reprezentacije.

Raniji klubovi

Haaland je započeo svoju nogometnu karijeru u norveškom klubu Bryne FK. Nakon impresivnih nastupa u mlađim kategorijama, privukao je pažnju mnogih europskih klubova. 2017. godine prešao je u Red Bull Salzburg, austrijski klub koji je poznat po razvoju mladih talenata. U Salzburgu je brzo postao jedan od najboljih strijelaca i ključnih igrača momčadi.

Prelazak u Borussiju Dortmund

Zbog svoje izvanredne forme i impresivnih statistika, Haaland je postao predmetom žestoke konkurencije među europskim velikanima. U siječnju 2020. godine, napadač je potpisao za njemački klub Borussia Dortmund. Transfer je iznosio oko 20 milijuna eura, što se pokazalo kao izvrstan potez za obje strane. Haaland je brzo prilagodio svoju igru njemačkom nogometnom stilu i nastavio s impresivnim golgeterskim učincima.

Međunarodna karijera

Erling Haaland također je član norveške nogometne reprezentacije. Debitirao je za nacionalnu momčad u rujnu 2019. godine i od tada je redoviti član sastava. Mladi napadač je već postigao nekoliko važnih golova za Norvešku, što je dodatno potvrdilo njegovu kvalitetu i potencijal.

Zaključak

Erling Braut Haaland, rođen u Leedsu, Engleska, ima norveške korijene zbog svojih roditelja. Njegova nogometna karijera započela je u norveškom klubu Bryne FK, a zatim je prešao u Red Bull Salzburg prije nego što je stigao u Borussiju Dortmund. Mladi napadač već je ostvario značajan uspjeh i postao je jedan od najtraženijih talenata u svijetu nogometa.

  Ocijeni članak!