Odakle su roditelji Aleksandra Vučića

Trenutno pregledavate Odakle su roditelji Aleksandra Vučića
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 svibnja, 2023

Poreklo roditelja

Aleksandar Vučić, trenutni predsednik Srbije, rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu. Njegovi roditelji su Anđelko Vučić i Angelina Vučić.

Porodično poreklo

Anđelko Vučić rođen je u selu Vrbica, koje se nalazi u opštini Šamac, Bosna i Hercegovina. Angelina Vučić je rođena u selu Mirkovci, opština Bijeljina, takođe u Bosni i Hercegovini.

Preseljenje u Beograd

Nakon venčanja, Anđelko i Angelina Vučić su se preselili u Beograd, glavni grad Srbije. Tu su započeli svoj porodični život i odgajali svoju decu, uključujući i Aleksandra Vučića.

Utjecaj roditelja

Rođeni u skromnim okolnostima, roditelji Aleksandra Vučića su ga naučili vrednosti rada, odgovornosti i upornosti. Njihov uticaj na njega kao ličnost i političara je značajan.

Naslednik tradicije

Aleksandar Vučić često ističe zahvalnost prema svojim roditeljima i naglašava da je njihovo nasledstvo i vrednosti koje su mu preneli osnova njegovog političkog angažmana i vođenja države.

Zaključak

Poreklo roditelja Aleksandra Vučića može se pratiti do Bosne i Hercegovine, gde su rođeni i odrasli. Njihovo preseljenje u Beograd obeležilo je novu fazu u njihovom životu, kao i životu njihovog sina, koji je danas jedan od najuticajnijih političara u Srbiji.

  Ocijeni članak!