S čime kupati psa

Trenutno pregledavate S čime kupati psa
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 srpnja, 2024

Kako odabrati šampon za kupanje psa

Prilikom kupanja psa, važno je odabrati odgovarajući šampon koji će osigurati čistoću i zdravlje kože i dlake. Preporučuje se koristiti specijalizirani šampon za pse koji je pH neutralan i ne sadrži jake kemikalije koje mogu nadražiti kožu.

Kako pripremiti kupku za psa

Pre kupanja psa, trebate pripremiti kupku. To uključuje punjenje kade ili umivaonika toplom vodom i dodavanje šampona. Važno je da temperatura vode bude ugodna za psa, ne previše vruća niti previše hladna.

Kako pravilno kupati psa

Kada je kupka spremna, psa treba polako i pažljivo staviti u vodu. Počnite s mokrenjem tijela i postupno prelazite na glavu i noge. Uvijek koristite nježne, kružne pokrete kako biste temeljito oprali cijelo tijelo psa.

Kako ispravno isprati psa

Nakon što ste završili s pranjem, važno je temeljito isprati šampon s tijela psa. Ostaci šampona mogu iritirati kožu i uzrokovati nelagodu. Koristite mlaku vodu i provjerite je li sav šampon uklonjen.

Kako osušiti psa nakon kupanja

Nakon što ste završili s ispiranjem, lagano obrišite psa ručnikom kako biste uklonili višak vode. Zatim možete koristiti sušilo za kosu na niskoj temperaturi kako biste osušili dlaku psa. Pazite da ne koristite previše vrućeg zraka kako ne biste oštetili kožu psa.

Dodatni savjeti za kupanje psa

Prilikom kupanja psa, pazite da ne ulazite u oči ili uši. Također, redovito četkanje psa može pomoći u održavanju zdrave i čiste dlake. Ako primijetite bilo kakve promjene na koži ili dlaci psa nakon kupanja, posavjetujte se s veterinarom kako biste isključili moguće probleme.

  Ocijeni članak!