S čime oprati kutnu garnituru

Trenutno pregledavate S čime oprati kutnu garnituru
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:25 lipnja, 2023

1. Kako odabrati pravi proizvod za čišćenje

Prvi korak u čišćenju kutne garniture jest odabir pravog proizvoda za čišćenje. Važno je da odaberete sredstvo koje je sigurno za tkaninu kojom je presvučena vaša garnitura. Provjerite etiketu na garnituri kako biste saznali preporučene načine čišćenja i sredstva koja se preporučuju.

2. Ručno čišćenje

Ako je vaša kutna garnitura presvučena tkaninom koja se može ručno prati, možete je očistiti koristeći blagi deterdžent i vodu. Prije početka, provjerite da li je tkanina postojana na vodu tako da na manje vidljivom dijelu isprobate mali dio deterdženta i vode. Lagano trljajte mrlju ili cijelu površinu krećući se u kružnim pokretima. Nakon čišćenja, uklonite višak vode suhim ručnikom i ostavite garnituru da se prirodno osuši.

3. Profesionalno čišćenje

Ako je vaša kutna garnitura presvučena tkaninom koja se ne smije ručno prati ili ako imate tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti sami, preporučuje se profesionalno čišćenje. Kontaktirajte stručnjake za čišćenje namještaja kako biste dobili najbolje rezultate i izbjegli oštećenje tkanine.

4. Održavanje i prevencija

Da biste produžili trajnost i ljepotu svoje kutne garniture, redovito je održavajte i poduzimajte preventivne mjere. Usisavajte garnituru redovito kako biste uklonili prašinu i ostatke hrane. Koristite zaštitne navlake kako biste spriječili mrlje od prolivenih tekućina. Također, izbjegavajte izlaganje kutne garniture direktnom suncu kako biste spriječili izbljeđivanje boje.

Sada kada znate kako oprati svoju kutnu garnituru, možete uživati u čistom i svježem namještaju koji će vam pružiti udobnost i estetski užitak.

  Ocijeni članak!