S kojim brašnom se poha

Trenutno pregledavate S kojim brašnom se poha
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:3 travnja, 2024

Priprema

Pohanje je postupak pripreme hrane u kojem se koristi brašno kako bi se stvorila hrskava i zlatno smeđa korica na površini. Odabir pravilnog brašna ključan je korak u postizanju savršenog pohana jela.

Različite vrste brašna za pohanje

1. Obično brašno – Obično brašno je najčešće korišteno za pohanje. Ono je izrađeno od pšenice i ima srednje jak gluten koji pomaže u stvaranju hrskave korice.
2. Brašno od riže – Brašno od riže je bezglutenska alternativa za pohanje. Ima neutralan okus i može se koristiti za pohanje mesa, ribe i povrća.

Savjeti za pohanje

1. Prije pohanja, preporučuje se da hranu prvo umočite u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice ili brašno za pohanje.
2. Za postizanje hrskave korice, pripazite da ulje u tavi bude dovoljno zagrijano prije dodavanja pohane hrane.
3. Ako želite dodatnu aromu, možete začiniti brašno za pohanje dodavanjem začina kao što su sol, papar, češnjak u prahu ili sušena trava.

Pohanje hrane je popularna tehnika kuhanja koja se koristi širom svijeta. Odabirom pravilnog brašna za pohanje možete postići savršenu hrskavu koru koja će oduševiti vaše nepce. Uživajte u pripremi ukusnih pohana jela sa odgovarajućim brašnom!

  Ocijeni članak!