S kojim državama se granici Njemačka

Trenutno pregledavate S kojim državama se granici Njemačka
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 kolovoza, 2023

Poljska

Njemačka dijeli granicu s Poljskom na sjeveroistoku zemlje. Ova granica proteže se na oko 467 kilometara i obuhvaća regije poput Mecklenburg-Vorpommerna, Brandenburga i Saska.

Češka

Na jugoistoku Njemačke, granica se proteže s Češkom na oko 704 kilometara. Regije koje graniče s Češkom uključuju Bavarsku, Sasku i Duryniju.

Austrija

Na jugu Njemačke, granica se proteže s Austrijom na oko 784 kilometara. Ova granica obuhvaća regije Bavarske i Baden-Württemberga.

Švicarska

Na jugozapadu Njemačke, granica se proteže s Švicarskom na oko 334 kilometara. Regije koje graniče s Švicarskom uključuju Baden-Württemberg i Bavarsku.

Francuska

Na zapadu Njemačke, granica se proteže s Francuskom na oko 451 kilometara. Ova granica obuhvaća regije poput Saarlanda, Rheinland-Pfalza i Baden-Württemberga.

Belgija

Na zapadnom dijelu Njemačke, granica se proteže s Belgijom na oko 133 kilometara. Regije koje graniče s Belgijom uključuju Sjeverni Rajn-Vestfaliju i Rheinland-Pfalz.

Nizozemska

Na sjeverozapadu Njemačke, granica se proteže s Nizozemskom na oko 577 kilometara. Ova granica obuhvaća regije poput Sjevernog Rajna-Vestfalije i Donje Saske.

Danska

Na sjeveru Njemačke, granica se proteže s Danskom na oko 68 kilometara. Ova granica obuhvaća regiju Schleswig-Holstein.

Njemačka ima ukupno 9 susjednih država s kojima dijeli svoje granice.

  Ocijeni članak!