S koliko se može polagati vozački ispit

Trenutno pregledavate S koliko se može polagati vozački ispit
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:18 rujna, 2023

Koliko godina je potrebno imati za polaganje vozačkog ispita?

Prema zakonima Republike Hrvatske, minimalna dob za polaganje vozačkog ispita je 18 godina za kategoriju B vozila. Međutim, postoje određeni uvjeti i iznimke za neke kategorije vozila, kao što su motocikli ili teretna vozila. Za te kategorije moguće je polagati vozački ispit već s 16 ili 17 godina, ali uz određene ograničenja.

Koliko puta se može polagati vozački ispit?

U Republici Hrvatskoj ne postoji ograničenje broja puta koliko se može polagati vozački ispit. Ako ne uspijete položiti ispit iz prve, možete ga ponovno polagati nakon određenog vremenskog razdoblja. Ovo vrijeme varira ovisno o kategoriji vozila i ispitnom centru. Važno je napomenuti da se za svaki novi pokušaj plaća nova prijava i ispitna taksa.

Koliko puta se može ponavljati teorijski dio ispita?

Teorijski dio vozačkog ispita sastoji se od pitanja koja provjeravaju vaše znanje prometnih propisa i sigurnosti na cestama. Ako ne uspijete položiti teorijski dio iz prvog pokušaja, možete ga ponavljati neograničen broj puta. Međutim, svaki novi pokušaj zahtijeva ponovnu prijavu i plaćanje ispitne takse.

Koliko puta se može ponavljati praktični dio ispita?

Praktični dio vozačkog ispita obuhvaća vožnju pod nadzorom ispitivača. Ako ne uspijete položiti praktični dio iz prvog pokušaja, možete ga ponavljati nekoliko puta. Broj ponavljanja može varirati ovisno o ispitnom centru i kategoriji vozila. Svaki novi pokušaj zahtijeva ponovnu prijavu i plaćanje ispitne takse.

Koliko je vrijedi položeni vozački ispit?

Položeni vozački ispit vrijedi doživotno. Nakon što uspješno položite vozački ispit, dobivate vozačku dozvolu koja je valjana sve dok ne istekne ili je ne oduzmu zbog prekršaja ili drugih nepravilnosti u prometu. Važno je redovito provjeravati valjanost vozačke dozvole i obnoviti je kada istekne.

  Ocijeni članak!