Sa čime se kombinuje retinol

Trenutno pregledavate Sa čime se kombinuje retinol
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 svibnja, 2023

Upotreba retinola u kombinaciji sa hidratantima

Retinol je poznat po svojim anti-aging svojstvima i sposobnosti da poboljša teksturu kože. Međutim, retinol može biti prilično jak i može izazvati suhoću i iritaciju kože. Zbog toga je važno kombinirati ga sa hidratantima kako bi se održala optimalna hidratacija kože. Hidratanti će pomoći u umirivanju i hidrataciji kože, čime će se smanjiti mogućnost iritacije uzrokovane retinolom.

Kombinacija retinola sa vitaminom C

Retinol i vitamin C su dva popularna sastojka u njezi kože. Kombinacija ovih sastojaka može imati sinergijski učinak na kožu. Retinol pomaže u povećanju proizvodnje kolagena i poboljšava teksturu kože, dok vitamin C djeluje kao antioksidans i pomaže u izbjeljivanju tamnih mrlja. Kombinacija retinola i vitamina C može pomoći u borbi protiv znakova starenja i poboljšanju cjelokupnog izgleda kože.

Upotreba retinola u kombinaciji sa zaštitnim faktorom

Kada koristite retinol, važno je zaštititi kožu od štetnih sunčevih zraka. Retinol može povećati osjetljivost kože na sunce, stoga je važno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Zaštitni faktor će pomoći u sprečavanju oštećenja kože uzrokovanog UV zračenjem i smanjiti rizik od pojave hiperpigmentacije. Kombinacija retinola sa zaštitnim faktorom pružit će dodatnu zaštitu koži i omogućiti optimalne rezultate u njezi kože.

  Ocijeni članak!