Sa kojim retinolom početi

Trenutno pregledavate Sa kojim retinolom početi
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 srpnja, 2023

Što je retinol?

Retinol je oblik vitamina A koji se često koristi u kozmetičkim proizvodima za njegu kože. On je jedan od najučinkovitijih sastojaka za poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i ujednačavanje tena. Međutim, s obzirom na raznolikost retinola na tržištu, mnogi se pitaju s kojim retinolom početi.

Prirodni retinol

Prirodni retinol dolazi iz izvora kao što su jetra riba, govedine i jaja. Ovi izvori sadrže retinol u obliku retinola estera, koji se mora pretvoriti u aktivni oblik vitamina A u tijelu. Prirodni retinol je blag i dobar izbor za početnike koji žele isprobati retinol prvi put.

Retiinol palmitat

Retinol palmitat je oblik retinola koji se često koristi u kozmetičkim proizvodima. On je stabilan i ima manje iritirajuće djelovanje od drugih oblika retinola. Retinol palmitat je također dobar izbor za početnike, posebno za one s osjetljivom kožom.

Retiinol propionat

Retinol propionat je još jedan oblik retinola koji se koristi u kozmetičkim proizvodima. On ima slična svojstva kao i retinol palmitat, ali može biti malo snažniji. Preporučuje se za one koji su već koristili retinol palmitat i žele nešto snažnije djelovanje.

Retinol sa mikrokapsulama

Retinol sa mikrokapsulama je inovativni oblik retinola koji se oslobađa postupno i kontinuirano, što smanjuje iritaciju i nuspojave. Ovaj oblik retinola je pogodan za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu.

Kako odabrati pravi retinol?

Odabir pravog retinola ovisi o vašem tipu kože i ciljevima koje želite postići. Ako imate osjetljivu kožu ili nikada prije niste koristili retinol, preporučuje se započeti s prirodnim retinolom ili retinolom palmitatom. Ako želite snažnije djelovanje, možete pokušati s retinolom propionatom. Retinol sa mikrokapsulama je dobar izbor za sve tipove kože. Uvijek je važno započeti s nižom koncentracijom retinola i postupno povećavati kako bi se koža prilagodila. Također je važno koristiti retinol u kombinaciji s hidratantnom kremom i zaštitnim faktorom kako bi se smanjila moguća iritacija i osjetljivost kože.

Uzimajući u obzir ove informacije, bit će vam lakše odabrati pravi retinol za vašu kožu i započeti s njegovom redovitom upotrebom.

  Ocijeni članak!