Što je M+S guma

Trenutno pregledavate Što je M+S guma
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 lipnja, 2023

Definicija

M+S guma je vrsta gume namijenjena za vožnju u zimskim uvjetima. M+S označava ‘Mud and Snow’, što u prijevodu znači ‘blato i snijeg’. Ove gume su posebno dizajnirane kako bi pružile bolje prianjanje i kontrolu nad vozilom na skliskim i zahtjevnim površinama.

Karakteristike

M+S gume imaju nekoliko karakteristika koje ih razlikuju od standardnih ljetnih guma. Prvo, imaju dublji profil gaznog sloja koji omogućuje bolje prianjanje na snijegu i ledu. Također, često imaju lamelirani dizajn koji dodatno poboljšava prianjanje i vuču na skliskim površinama.

Upotreba

M+S gume su posebno preporučene za vožnju u zimskim uvjetima, uključujući snijeg, led, blato i mokre površine. One su obavezne ili preporučene zakonom u mnogim zemljama s hladnijim klimatskim uvjetima. Vozači trebaju zamijeniti svoje ljetne gume M+S gumama prije dolaska zime kako bi osigurali sigurniju vožnju i smanjili rizik od nesreća.

Oznaka na gumama

M+S gume obično imaju oznaku na bočnoj strani koja ukazuje na njihovu namjenu. Ta oznaka može biti ‘M+S’, ‘M&S’, ‘Mud and Snow’ ili slična varijacija. Vozači trebaju potražiti ovu oznaku prilikom kupnje novih guma kako bi bili sigurni da su odabrane prave gume za njihove potrebe u zimskim uvjetima.

Zaključak

M+S gume su posebno dizajnirane za vožnju u zimskim uvjetima i pružaju bolje prianjanje i kontrolu nad vozilom na skliskim površinama. One su obavezne ili preporučene u mnogim zemljama s hladnijim klimatskim uvjetima. Zamjena ljetnih guma M+S gumama prije dolaska zime može značajno poboljšati sigurnost vožnje i smanjiti rizik od nesreća.

  Ocijeni članak!