Što je tomahawk odrezak

Trenutno pregledavate Što je tomahawk odrezak
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 kolovoza, 2023

Povijest tomahawk odrezka

Tomahawk odrezak je vrsta odreska koja je postala popularna u posljednjih nekoliko godina. Ovaj odrezak je dobio ime po svom obliku koji podsjeća na tradicionalni sjekiru, poznatu kao tomahawk.

Karakteristike tomahawk odrezka

Tomahawk odrezak obično dolazi iz rebara govedine. Jedinstvena karakteristika ovog odreska je dugačka kost koja se ostavlja na odrezku. Kost je obično dugačka oko 15-20 centimetara, što pruža estetski dojam i dodatni okus mesu. Ovo je jedan od razloga zašto je tomahawk odrezak postao popularan u svijetu roštilja i gastronomije.

Način pripreme

Tomahawk odrezak se priprema na sličan način kao i ostali odresci. Najčešće se peče na roštilju ili u pećnici. Prije pečenja, odrezak se soli i začini po želji. Zatim se peče na visokoj temperaturi kako bi se stvorila hrskava korica s vanjske strane, dok unutra ostaje sočno i mekano meso. Preporučuje se pečenje odrezka do srednje ili srednje-rare točke kako bi se postigla najbolja tekstura i okus.

Serviranje i konzumacija

Tomahawk odrezak je obično velik i dovoljan je za više osoba. Nakon pečenja, odrezak se može odrezati na manje dijelove i servirati uz priloge poput pečenog povrća ili krumpira. Ovaj odrezak je pravi vizualni spektakl na tanjuru i često je središnja točka na obiteljskim okupljanjima ili posebnim prigodama. Konzumacija tomahawk odrezka je poseban doživljaj zbog kombinacije okusa mesa i hrskave kosti.

Popularnost tomahawk odrezka

Tomahawk odrezak je postao izuzetno popularan u svijetu gastronomije i restorana. Ovaj odrezak je često specijalitet restorana koji se ističe po svojoj veličini i atraktivnom izgledu. Također, sve više ljudi se odlučuje pripremati tomahawk odrezak kod kuće kako bi doživjeli jedinstvenu gastronomsku avanturu.

  Ocijeni članak!