Što je Tomahawk steak

Trenutno pregledavate Što je Tomahawk steak
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:12 srpnja, 2023

Povijest Tomahawk steaka

Tomahawk steak je jedan od najpopularnijih i najimpresivnijih komada mesa koji se može pronaći na jelovnicima vrhunskih restorana diljem svijeta. Ovaj rez mesa je dobio ime po svojem karakterističnom izgledu koji podsjeća na sjekiru, poznatu kao tomahawk. Ova posebna vrsta steaka postala je popularna tek u posljednjih nekoliko godina, ali je dobila veliku pažnju i postala omiljeni izbor za prave ljubitelje mesa.

Kako se priprema Tomahawk steak

Tomahawk steak je izrezan iz rebra goveđeg mesa, pri čemu se ostavlja duža kost koja daje tomahawku njegov prepoznatljiv izgled. Ovaj komad mesa ima bogat okus i sočnost zbog prisutnosti masnoće i kosti. Priprema tomahawk steaka zahtijeva posebnu pažnju i stručnost. Obično se najprije peče na visokoj temperaturi kako bi se postigao zlatno smeđi karamelizirani omotač, a zatim se završava pečenjem na nižoj temperaturi kako bi se meso ravnomjerno ispeklo.

Serviranje i konzumacija Tomahawk steaka

Kada je Tomahawk steak spreman za posluživanje, često se prezentira na impresivnom drvenom pladnju s kosti koja viri iz mesa, stvarajući dramatičan izgled. Ovaj komad mesa obično je dovoljan za dvoje ili više osoba, zbog svoje veličine i bogatog okusa. Tomahawk steak se obično poslužuje rezan na kriške, a svaki komad mesa ima kombinaciju sočnosti i mekoće koja osvaja nepce ljubitelja mesa.

Zaključak

Tomahawk steak je vrhunski komad mesa koji pruža jedinstveno iskustvo konzumacije. Njegov impresivan izgled i bogati okus čine ga popularnim izborom u restoranima diljem svijeta. Priprema i konzumacija Tomahawk steaka zahtijeva određenu stručnost, ali rezultat je vrijedan truda. Ako ste ljubitelj mesa i tražite nešto posebno, Tomahawk steak definitivno je vrijedan probati.

  Ocijeni članak!