Što je Word

Trenutno pregledavate Što je Word
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:22 listopada, 2023

Povijest Worda

Microsoft Word je popularan program za uređivanje teksta koji je razvila tvrtka Microsoft. Prvi put je lansiran 1983. godine kao Multi-Tool Word za operativni sustav Xenix. Kasnije je preimenovan u Microsoft Word i postao je sastavni dio Microsoft Office paketa.

Funkcionalnosti Worda

Word je moćan alat za uređivanje teksta koji omogućuje korisnicima da stvaraju, uređuju i formatiraju dokumente. Nudi različite značajke kao što su pravopisna provjera, gramatička provjera, stilovi oblikovanja, tablice, grafikoni, umetanje slika i još mnogo toga.

Popularnost i upotreba

Word je postao standardni program za obradu teksta na mnogim računalima i koristi se u raznim industrijama i profesijama. Koristi ga širok spektar korisnika, uključujući studente, profesore, novinare, pisce, poslovne ljude i mnoge druge.

Formati datoteka

Word podržava različite formate datoteka, uključujući .doc, .docx, .rtf, .txt i mnoge druge. Ovi formati omogućuju korisnicima da dijele dokumente s drugima bez gubitka formata ili stilova oblikovanja.

Alternativni uređivači teksta

Iako je Word najpopularniji program za uređivanje teksta, postoje i drugi uređivači teksta koji nude slične funkcionalnosti. Neki od popularnih alternativa su Google Docs, LibreOffice Writer i Apple Pages.

Zaključak

Word je moćan alat za uređivanje teksta koji je postao standardni program za obradu teksta. Njegove funkcionalnosti i popularnost čine ga neizostavnim alatom za mnoge korisnike diljem svijeta.

  Ocijeni članak!