Što je Xbox

Trenutno pregledavate Što je Xbox
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 svibnja, 2023

Povijest Xboxa

Xbox je igraća konzola koju je razvila i proizvodi tvrtka Microsoft. Prvi Xbox je pušten u prodaju 2001. godine i bio je izravni konkurent Sonyjevom PlayStationu 2 i Nintendovoj GameCube konzoli. Od tada, Xbox je doživio nekoliko iteracija i nadogradnji, uključujući Xbox 360 i trenutno najnoviji model, Xbox One.

Karakteristike Xboxa

Xbox je poznat po svojoj visokokvalitetnoj grafici, moćnoj hardverskoj konfiguraciji i raznovrsnoj biblioteci igara. Konzola podržava reprodukciju igara na optičkim diskovima, kao i preuzimanje digitalnih igara putem interneta. Također ima mogućnost povezivanja na internet i igranja igara s drugim korisnicima putem Xbox Live usluge.

Xbox ekosustav

Microsoft je razvio cijeli ekosustav oko Xboxa koji uključuje Xbox Live uslugu, Xbox Game Pass pretplatu i Xbox Store. Xbox Live omogućuje igračima da se povežu s drugim igračima širom svijeta, sudjeluju u online natjecanjima i preuzimaju dodatni sadržaj za igre. Xbox Game Pass je pretplata koja omogućuje korisnicima pristup velikom broju igara iz biblioteke Xbox igara. Xbox Store je digitalna trgovina gdje korisnici mogu kupiti igre, dodatni sadržaj i druge digitalne proizvode.

Budućnost Xboxa

Microsoft nastavlja ulagati u razvoj Xbox platforme i novih tehnologija. Nedavno su predstavili Xbox Series X, sljedeću generaciju Xbox konzole koja će pružiti još naprednije mogućnosti i poboljšanu grafiku. Također su najavili Xbox Cloud Gaming uslugu koja će omogućiti korisnicima da igraju Xbox igre na različitim uređajima putem interneta.

Zaključak

Xbox je popularna igraća konzola koju je razvio Microsoft. S visokokvalitetnom grafikom, raznolikom bibliotekom igara i snažnom hardverskom konfiguracijom, Xbox je postao omiljen među igračima diljem svijeta. Uz kontinuirana ulaganja u razvoj i inovacije, Xbox će nastaviti pružati vrhunsko iskustvo igranja.

  Ocijeni članak!