Što je zabranjeno za vožnje u kolonama vozila u gradu

Trenutno pregledavate Što je zabranjeno za vožnje u kolonama vozila u gradu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:30 travnja, 2024

Prometna signalizacija

Ukoliko se nalazite u koloni vozila u gradu, važno je pridržavati se prometne signalizacije. Zabrane i ograničenja koje su postavljene na prometnim znakovima moraju se poštivati kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu. Ukoliko signalizacija zabranjuje određene radnje, poput skretanja u određenom smjeru ili promjene traka, vozači u kolonama moraju se pridržavati tih zabrana.

Upotreba mobilnih uređaja

Korištenje mobilnih uređaja tijekom vožnje u kolonama vozila u gradu također je strogo zabranjeno. Vozači moraju biti potpuno koncentrirani na promet i cestu ispred sebe kako bi mogli pravovremeno reagirati na promjene u situaciji. Korištenje mobilnih uređaja u vožnji odvlači pažnju vozača i povećava rizik od prometnih nesreća.

Nepropisno pretjecanje

Pretjecanje u kolonama vozila u gradu također je zabranjeno. Vozači se moraju pridržavati pravila o pretjecanju te ne smiju pretjecati vozila u koloni na nepropisnim mjestima ili kada je to zabranjeno prometnom signalizacijom. Nepropisno pretjecanje može dovesti do opasnih situacija i izazvati sudare.

Vožnja u zaustavnoj traci

Ukoliko se nalazite u koloni vozila u gradu, vožnja u zaustavnoj traci je strogo zabranjena osim ukoliko postoji izričito odobrenje prometne signalizacije. Zaustavna traka je namijenjena samo za vozila koja se žele zaustaviti ili parkirati, stoga je važno ne koristiti je za vožnju u kolonama vozila.

Prekoračenje brzine

Prekoračenje brzine u kolonama vozila u gradu također je zabranjeno. Vozači se moraju pridržavati propisane brzine i prilagoditi je gustoći prometa. Prevelika brzina u kolonama vozila može dovesti do sudara i ozljeda, stoga je važno voziti sigurnom brzinom u skladu s uvjetima na cesti.

  Ocijeni članak!