Što su emotikoni

Trenutno pregledavate Što su emotikoni
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 srpnja, 2023

Povijest emotikona

Emotikoni su simboli koji se koriste za izražavanje emocija u digitalnoj komunikaciji. Njihova povijest seže u davnu prošlost, kada su prvi emotikoni nastali kao jednostavni kombinacije znakova. Prvi poznati emotikon, smajlić 🙂 , stvoren je 1982. godine od strane Scotta Fahlmana, profesora na Sveučilištu Carnegie Mellon. Od tada, emotikoni su postali neizostavan dio internetskog i mobilnog komuniciranja.

Popularnost emotikona

Emotikoni su postali izrazito popularni zbog svoje mogućnosti da prenesu emocije i olakšaju komunikaciju na digitalnim platformama. Oni omogućavaju da se poruke obogate emocijama koje inače nedostaju u tekstualnoj formi. Emotikoni su postali toliko popularni da su često korišteni u svakodnevnom govoru i često se koriste u marketinške svrhe.

Vrste emotikona

Postoji veliki broj različitih emotikona koji predstavljaju različite emocije, objekte, životinje i još mnogo toga. Smajlići su najpoznatiji oblik emotikona i predstavljaju lica koja izražavaju različite emocije poput sreće, tuge, ljutnje i iznenađenja. Također postoje emotikoni koji prikazuju objekte poput hrane, vozila, zastava, kao i emotikoni koji predstavljaju životinje i prirodu. Emotikoni se kontinuirano razvijaju i novi se dodaju kako bi se obuhvatile različite emocije i trendovi.

Korištenje emotikona

Korištenje emotikona je vrlo jednostavno. Emotikoni se mogu koristiti u različitim oblicima digitalne komunikacije, uključujući poruke, e-poštu, društvene mreže i chatove. Oni se obično biraju iz galerije emotikona i dodaju u tekstualne poruke. Emotikoni se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s tekstom kako bi se naglasila emocija ili poruka koju želite prenijeti.

Budućnost emotikona

Emotikoni su postali neizostavan dio digitalne komunikacije i vjerojatno će nastaviti rasti u popularnosti u budućnosti. S obzirom na brzi razvoj tehnologije, očekuje se da će se emotikoni razvijati i postajati sve sofisticiraniji. Možda ćemo uskoro vidjeti nove vrste emotikona koje će omogućiti još preciznije izražavanje emocija i komunikaciju na digitalnim platformama.

  Ocijeni članak!