Što znači DM na Instagramu

Trenutno pregledavate Što znači DM na Instagramu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:25 ožujka, 2024

Definicija DM-a

DM na Instagramu predstavlja skraćenicu za ‘Direct Message’, što u prijevodu znači ‘izravna poruka’. To je funkcionalnost koja omogućuje korisnicima da komuniciraju privatno jedni s drugima na platformi.

Kako koristiti DM na Instagramu

Da biste poslali DM nekome na Instagramu, prvo morate otvoriti aplikaciju i pronaći osobu s kojom želite komunicirati. Zatim, dodirnite ikonu poruke u gornjem desnom kutu profila te osobe. Otvorit će se prozor za poruke u kojem možete pisati i slati privatne poruke.

Mogućnosti DM-a

DM na Instagramu pruža razne mogućnosti za komunikaciju. Osim slanja tekstualnih poruka, korisnici mogu slati i fotografije, videozapise, GIF-ove, emotikone te snimke s Instagram Storiesa. Također, moguće je slati poruke pojedinim korisnicima ili stvarati grupne razgovore sa nekoliko sudionika.

Privatnost u DM-u

Korisnici imaju mogućnost postaviti svoj profil na privatni način, što znači da će primati DM-ove samo od korisnika koje su prihvatili kao svoje sljedbenike. Ova opcija pruža dodatnu sigurnost i kontrolu nad komunikacijom na Instagramu.

Popularnost DM-a

DM na Instagramu postao je iznimno popularan način komunikacije među korisnicima. Mnogi ga koriste za dopisivanje s prijateljima, slanje poruka brendovima, suradnju s influencerima te razmjenu informacija. Također, DM je postao važan kanal za poslovnu komunikaciju, gdje se dogovaraju suradnje, promoviraju proizvodi i usluge te pružaju podrška korisnicima.

Zaključak

DM na Instagramu omogućuje korisnicima da komuniciraju privatno i izravno s drugim korisnicima. Funkcionalnost pruža razne mogućnosti za slanje poruka i dijeljenje sadržaja. Bez obzira jeste li korisnik koji želi održavati kontakt s prijateljima ili poslovni korisnik koji želi ostvariti suradnje, DM je postao neizostavan dio Instagram iskustva.

  Ocijeni članak!