Tko je Hrvatskoj dao bodove na Eurosongu

Trenutno pregledavate Tko je Hrvatskoj dao bodove na Eurosongu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 prosinca, 2023

Povijest Hrvatske na Eurosongu

Hrvatska je prvi put sudjelovala na Eurosongu 1993. godine i od tada je postala redoviti natjecatelj. Ovaj glazbeni spektakl privlači pažnju milijuna gledatelja diljem Europe, a Hrvatska je tijekom godina osvojila nekoliko značajnih rezultata.

Osvojeni bodovi i njihovi davaoci

Na Eurosongu, bodove daju predstavnici svake zemlje putem glasovanja. Tako su Hrvatskoj bodove dodijelili različiti davaoci, a među njima se ističu:

1. Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina je često bila veliki saveznik Hrvatske na Eurosongu. Davaoci bodova iz ove zemlje su nam često pružali podršku, a njihovi glasovi su nam donijeli nekoliko uspješnih rezultata.

2. Slovenija

Slovenija je također važan partner Hrvatske na Eurosongu. Naši susjedi su nam često dodijeljivali bodove, a njihova podrška je bila od velike važnosti za naše predstavnike.

3. Srbija

Iako je povijest odnosa između Hrvatske i Srbije složena, na Eurosongu smo često dobivali bodove od naših susjeda. Ova podrška je pokazatelj da glazba može prevladati političke razlike.

Zaključak

Hrvatska je tijekom godina osvojila značajan broj bodova na Eurosongu, a različiti davaoci su nam pružili podršku. Bosna i Hercegovina, Slovenija i Srbija su samo neki od primjera zemalja koje su nam dodijelile bodove. Eurosong je prilika da se kroz glazbu povežemo s drugim zemljama i zajedno slavimo raznolikost i kreativnost.

  Ocijeni članak!