Tko je kupio Ledo?

Trenutno pregledavate Tko je kupio Ledo?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 travnja, 2024

Prošlost i razvoj Ledo kompanije

Ledo je poznata hrvatska kompanija koja se specijalizirala za proizvodnju sladoleda i smrznute hrane. Osnovana je 1958. godine u Zagrebu i tokom godina postala je jedan od najprepoznatljivijih brendova u regiji. Ledo je dugi niz godina bio u vlasništvu Agrokora, jednog od najvećih prehrambenih koncerna u Hrvatskoj.

Akvizicija od strane Froneri

U lipnju 2018. godine, objavljeno je da je Ledo kupljen od strane Froneri, multinacionalne kompanije koja se bavi proizvodnjom sladoleda. Froneri je zajedničko ulaganje između Nestléa i R&R Ice Creama, a njihova akvizicija Ledo kompanije predstavljala je značajan korak u proširenju njihovog portfelja sladoleda na tržištu jugoistočne Europe.

Utjecaj akvizicije na tržište

Akvizicija Ledo kompanije od strane Froneri imala je značajan utjecaj na tržište sladoleda u regiji. Froneri je donio nove tehnologije i stručnost u proizvodnji sladoleda, što je rezultiralo širenjem asortimana i unapređenjem kvalitete proizvoda. Također, Froneri je uložio u modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta Ledo kompanije, čime su stvorene nove poslovne mogućnosti i otvorena nova radna mjesta.

Nastavak uspješnog poslovanja

Nakon akvizicije, Ledo je nastavio s uspješnim poslovanjem na tržištu sladoleda. Brend je zadržao svoju prepoznatljivost i postao još jači zahvaljujući kombinaciji lokalne ekspertize i globalnog znanja Froneri kompanije. Ledo je i dalje lider u svojoj industriji na lokalnom tržištu, nudeći širok asortiman sladoleda i smrznute hrane koji zadovoljava potrebe potrošača. Akvizicija od strane Froneri predstavlja uspješan primjer sinergije i rasta u prehrambenom sektoru.

Budućnost Ledo kompanije

Ledo kompanija nastavlja svoj put inovacije i razvoja novih proizvoda. Uz podršku Froneri kompanije, Ledo ima priliku proširiti prisutnost na međunarodnom tržištu i ostvariti daljnji rast. Ledo ostaje vodeći brend sladoleda u regiji, pružajući kvalitetne proizvode i zadovoljavajući ukuse potrošača.

  Ocijeni članak!