Tko su članovi grupe Let 3

Trenutno pregledavate Tko su članovi grupe Let 3
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:6 ožujka, 2024

Povijest grupe Let 3

Grupa Let 3 je hrvatski glazbeni sastav koji je osnovan 1987. godine u Rijeci. Članovi grupe su Damir Martinović – Mrle, Zoran Prodanović – Prlja i Igor Perković – Pero. Ova ekscentrična grupa je poznata po svom nekonvencionalnom pristupu glazbi i scenskom nastupu.

Damir Martinović – Mrle

Damir Martinović – Mrle je jedan od osnivača grupe Let 3. Rođen je 1968. godine u Rijeci. Pored pjevanja, Mrle je poznat i kao tekstopisac i producent. Njegov karakterističan vokal je jedan od zaštitnih znakova grupe.

Zoran Prodanović – Prlja

Zoran Prodanović – Prlja je također jedan od osnivača grupe Let 3. Rođen je 1966. godine u Rijeci. Prlja je multiinstrumentalist i svira bas gitaru, klavijature i trube u grupi. Također je poznat po svojim provokativnim tekstovima i scenskom nastupu.

Igor Perković – Pero

Igor Perković – Pero se pridružio grupi Let 3 1990. godine. Rođen je 1965. godine u Rijeci. Pero je bubnjar grupe i također sudjeluje u vokalnim izvedbama. Njegova energična svirka pridonosi jedinstvenom zvuku grupe.

Zaključak

Grupa Let 3 je jedan od najpoznatijih i najinovativnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj. Njihova kombinacija glazbe, provokativnih tekstova i scenskog nastupa čini ih jedinstvenima na domaćoj glazbenoj sceni. Damir Martinović – Mrle, Zoran Prodanović – Prlja i Igor Perković – Pero su talentirani glazbenici koji su ostavili dubok trag u glazbenoj industriji.

  Ocijeni članak!