U koje se zemlje može sa osobnom iskaznicom

Trenutno pregledavate U koje se zemlje može sa osobnom iskaznicom
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 srpnja, 2023

Europske zemlje

Osobna iskaznica je dovoljna za putovanje u većinu zemalja Europske unije. Ovo uključuje zemlje kao što su Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska i mnoge druge. Međutim, uvjeti se mogu razlikovati ovisno o zemlji, pa je uvijek preporučljivo provjeriti trenutne zahtjeve prije putovanja.

Zemlje izvan Europe

U nekim zemljama izvan Europe, osobna iskaznica također može biti prihvaćena kao službeni dokument za ulazak. Primjeri takvih zemalja su Island, Norveška, Švicarska, Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Ipak, preporučuje se provjeriti uvjete putovanja za svaku zemlju posebno, jer se mogu razlikovati.

Tranzitne zemlje

U nekim situacijama, osobna iskaznica može biti dovoljna za tranzit kroz određene zemlje. Primjerice, ako putujete između europskih zemalja i koristite zračni prijevoz, moguće je da će vam osobna iskaznica biti dovoljna za tranzit kroz zemlje kao što su Nizozemska, Danska ili Belgija. No, uvjeti se mogu mijenjati, stoga je važno provjeriti aktualne informacije prije putovanja.

Alternativni dokumenti

Unatoč tome što je osobna iskaznica prihvaćena u mnogim zemljama, uvijek je dobro imati i drugi oblik identifikacije kao backup. U nekim slučajevima, poput putovanja izvan Europe ili u zemlje s posebnim zahtjevima, može biti potrebna putovnica. Stoga je važno provjeriti zahtjeve za putovanje prije nego što krenete na putovanje kako biste bili sigurni da imate sve potrebne dokumente.

  Ocijeni članak!