U kojim državama je marihuana legalna

Trenutno pregledavate U kojim državama je marihuana legalna
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 listopada, 2023

Marihuana kao sredstvo zabave i medicinski alat

Marihuana, poznata i kao kanabis, je biljka koja se koristi u različite svrhe. Dok je nekada bila ilegalna u većini zemalja, danas je legalna u određenim državama širom svijeta. Ovaj članak će vam pružiti pregled država u kojima je marihuana legalna.

Legalizacija marihuane u Sjevernoj Americi

U Sjevernoj Americi, Kanada je postala prva zemlja koja je legalizirala marihuanu za rekreativnu upotrebu u listopadu 2018. godine. U Sjedinjenim Američkim Državama, marihuana je legalna za rekreativnu upotrebu u nekoliko saveznih država kao što su Kalifornija, Colorado, Washington i Oregon.

Legalizacija marihuane u Europi

U Europi, nekoliko država je također legaliziralo marihuanu za rekreativnu upotrebu. Nizozemska je poznata po svojoj liberalnoj politici prema marihuani, dok je Portugal dekriminalizirao posjedovanje svih droga, uključujući marihuanu, 2001. godine. U Španjolskoj, marihuana je legalna za osobnu upotrebu u privatnim prostorima.

Legalizacija marihuane u ostalim dijelovima svijeta

U Južnoj Americi, Urugvaj je postao prva zemlja koja je legalizirala marihuanu za rekreativnu upotrebu 2013. godine. U Australiji, medicinska marihuana je legalna u većini saveznih država, dok je u Novom Zelandu legalizacija u tijeku. U nekim dijelovima Azije, kao što su Izrael i Libanon, marihuana je legalna samo za medicinsku upotrebu.

Zaključak

Marihuana je legalna u određenim državama širom svijeta, kako za rekreativnu, tako i za medicinsku upotrebu. Međutim, važno je napomenuti da zakoni i regulative mogu se razlikovati između država i da se situacija može mijenjati. Prije upotrebe marihuane, uvijek je važno provjeriti lokalne zakone kako biste bili sigurni da se pridržavate propisa.

  Ocijeni članak!