Za koje građevine nije potreban energetski certifikat

Trenutno pregledavate Za koje građevine nije potreban energetski certifikat
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:17 veljače, 2024

1. Privremene građevine

Privremene građevine, kao što su montažni objekti ili privremeni šatori, obično nisu obuhvaćene zahtjevima za energetskim certifikatom. Budući da se radi o privremenim strukturama koje se često koriste samo u određenim periodima, energetska učinkovitost ovih građevina nije prioritet.

2. Poljoprivredne zgrade

Poljoprivredne zgrade, poput staja za stoku, skladišta ili plastenika, također često ne zahtijevaju energetski certifikat. Ove građevine se često koriste isključivo u poljoprivredne svrhe, a njihova energetska učinkovitost nije ključni faktor pri ocjenjivanju njihove funkcionalnosti.

3. Manje građevine

Manje građevine, kao što su garaže, vikendice ili pomoćni objekti, često su izuzete iz obveze posjedovanja energetskog certifikata. Ove građevine obično imaju manji utjecaj na ukupnu potrošnju energije i stoga se smatra da nije potrebno provoditi procjenu njihove energetske učinkovitosti.

4. Građevine za obnovu i rušenje

Građevine koje su predviđene za rušenje ili obnovu često su izuzete iz zahtjeva za energetskim certifikatom. Ove građevine obično nisu u funkciji ili će biti temeljito renovirane, pa stoga procjena njihove energetske učinkovitosti nije prioritetna.

5. Industrijske građevine

Industrijske građevine, kao što su tvornice ili skladišta, često su izuzete iz obveze posjedovanja energetskog certifikata. Ove građevine imaju posebne energetske zahtjeve i često se koriste za specifične industrijske svrhe, pa se stoga smatra da nije nužno provoditi procjenu njihove energetske učinkovitosti.

  Ocijeni članak!