Koje godine je sniman film Hajde da se volimo

Trenutno pregledavate Koje godine je sniman film Hajde da se volimo
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 rujna, 2024

Predstavljanje filma

Hajde da se volimo je popularni jugoslavenski film iz 1987. godine koji je režirao Jovan Aćin. Ovaj film je postao jedan od najvećih hitova tog vremena te je dobio veliku popularnost kod publike. Glavne uloge tumače Lepa Brena i Miki Manojlović, a film je poznat po svom humoru i muzičkim numerama.

Radnja filma

Hajde da se volimo prati priču o mladoj pjevačici Lepoj Breni koja se zaljubi u svog menadžera, koji je igrao Miki Manojlović. Njih dvoje prolaze kroz razne avanture i komične situacije dok pokušavaju ostvariti svoju ljubav. Radnja filma je smještena u Jugoslaviji 1980-ih godina, što daje poseban šarm i autentičnost filmu.

Utjecaj filma

Hajde da se volimo je postao kultni film jugoslavenske kinematografije. Ovaj film je bio izuzetno popularan u to vrijeme i ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova tog perioda. Također, film je donio veliku popularnost glavnim glumcima, Lepoj Breni i Miki Manojloviću, koji su postali ikone tadašnje mlade generacije.

Zaključak

Film Hajde da se volimo je snimljen 1987. godine i predstavlja jedan od najpoznatijih i najuspješnijih filmova jugoslavenske kinematografije. Sa svojim humorom, muzikom i prepoznatljivim likovima, ovaj film je ostavio trajan utisak na publiku. Hajde da se volimo je postao kultni film i neizostavan dio jugonostalgične pop kulture.

  Ocijeni članak!