Koji jezik govore na Malti

Trenutno pregledavate Koji jezik govore na Malti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 listopada, 2024

Povijest jezika na Malti

Malta, otočna država smještena u Sredozemnom moru, ima bogatu povijest koja se odražava i u jeziku koji se govori na tom području. Malteški jezik, jedan od dvaju službenih jezika Malte, ima duboke korijene u arapskom jeziku, ali je također obogaćen brojnim utjecajima drugih jezika.

Malteški jezik

Malteški jezik, koji se koristi kao službeni jezik na Malti zajedno s engleskim, jedinstveni je jezik koji spada u grupu semitskih jezika. Iako korijeni malteškog jezika sežu u drevni arapski jezik, tijekom stoljeća je doživio brojne promjene i utjecaje drugih jezika. Malteški jezik danas sadrži elemente talijanskog, engleskog i francuskog jezika, što ga čini vrlo zanimljivim i jedinstvenim.

Engleski jezik na Malti

Drugi službeni jezik na Malti je engleski jezik. Engleski jezik je prisutan na Malti zbog britanskog kolonijalnog utjecaja koji je trajao više od 150 godina. Engleski jezik se koristi u obrazovanju, administraciji i komunikaciji s inozemstvom, te je široko rasprostranjen u društvenom i poslovnom okruženju.

Ostali jezici na Malti

Osim malteškog i engleskog jezika, na Malti se govore i drugi jezici zbog raznolikosti stanovništva i turizma. Talijanski jezik je vrlo raširen zbog blizine Italije, a također se često čuje i francuski jezik. Osim toga, zbog migracija, prisutni su i drugi jezici iz cijelog svijeta.

Zaključak

Malta je zemlja s bogatom jezičnom raznolikošću. Malteški jezik, duboko ukorijenjen u arapskom jeziku, obogaćen je brojnim utjecajima drugih jezika. Engleski jezik je također široko rasprostranjen i ima važnu ulogu u društvenom i poslovnom životu na Malti. Osim toga, prisutnost drugih jezika zbog migracija i turizma čini Maltu zanimljivim mjestom jezične razmjene i susreta.

  Ocijeni članak!