Kojim glazbalima je potreban zrak kako bi proizvela zvuk

Trenutno pregledavate Kojim glazbalima je potreban zrak kako bi proizvela zvuk
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 listopada, 2024

Trube

Truba je jedno od glazbala kojima je potreban zrak kako bi proizvela zvuk. Svirač trube koristi dah i pušeći kroz usnik stvara vibracije u zraku koje se pretvaraju u zvuk. Trube se koriste u različitim glazbenim žanrovima i imaju važnu ulogu u orkestrima i jazz glazbi.

Flauta

Flauta je još jedno glazbalo koje zahtijeva zrak kako bi proizvela zvuk. Svirač flautu svira puhanjem u otvor na vrhu instrumenta. Zrak prolazi kroz rupice na tijelu flautu i stvara različite tonove. Flauta se koristi u klasičnoj glazbi, ali i u jazzu, folku i drugim glazbenim stilovima.

Saksofon

Saksofon je još jedno glazbalo koje se svira puhanjem zraka. Svirač saksofona koristi ustnik i palice za prste kako bi kontrolirao protok zraka i stvarao različite tonove. Saksofon se često koristi u jazzu, ali se može čuti i u drugim glazbenim žanrovima.

Trombon

Trombon je brass instrument koji se svira puhanjem zraka. Svirač trombona koristi klizače kako bi mijenjao duljinu cijevi i tako mijenjao visinu tonova. Trombon se često koristi u orkestrima i jazz glazbi.

Harmonika

Harmonika je tipično puhačko glazbalo koje zahtijeva zrak kako bi proizvelo zvuk. Svirač harmonike koristi ruke i pritisak zraka kako bi stvarao tonove pritiskanjem tipki. Harmonika se koristi u narodnoj glazbi i drugim glazbenim žanrovima.

Orgulje

Orgulje su veliki glazbeni instrumenti koji koriste zrak kako bi proizveli zvuk. Zrak se pumpa kroz cijevi i stvara tonove kada se pritisnu tipke na klavijaturi. Orgulje se često koriste u crkvama i koncertnim dvoranama.

  Ocijeni članak!