Gdje je Isus rođen?

Trenutno pregledavate Gdje je Isus rođen?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 siječnja, 2024

Betlehem – Mjesto rođenja Isusa

Prema biblijskom izvještaju, Isus Krist, osnivač kršćanstva, rođen je u malom gradu Betlehemu. Betlehem se nalazi na Zapadnoj obali Jordana, udaljen oko 10 kilometara južno od Jeruzalema. Ovo je mjesto koje se smatra svetim i važnim za kršćane diljem svijeta.

Rođenje u štalici

Prema biblijskoj priči, Isus se rodio u štalici jer u Betlehemu nije bilo mjesta za njegove roditelje, Mariju i Josipa, u gostionici. Štala je bila jedino dostupno mjesto za smještaj, te je upravo tu Isus dobio svoje prve trenutke na zemlji.

Betlehem danas

Danas, Betlehem je popularno turističko odredište za vjernike i ljude koji su zainteresirani za povijest i religiju. Crkva Rođenja u Betlehemu, koja se nalazi na mjestu gdje je Isus navodno rođen, jedna je od najpoznatijih svetih mjesta za kršćane. Ovdje se može vidjeti i špilja u kojoj je Isus rođen, kao i razne druge crkve i spomenici koji svjedoče o važnosti ovog mjesta.

Arheološki dokazi

Arheolozi su pronašli mnoge dokaze koji potvrđuju postojanje Betlehema i važnost ovog mjesta u vrijeme Isusova rođenja. Pronađeni su ostaci drevnih zidova, grobova i drugih arheoloških artefakata koji svjedoče o bogatoj povijesti ovog grada.

Isusovo rođenje i kršćanska vjera

Rođenje Isusa u Betlehemu ima veliko značenje za kršćane jer se smatra početkom spasenja i dolaskom Spasitelja na svijet. Ova priča je središnji događaj u kršćanskoj vjeri i slavi se svake godine na Božić, kada kršćani diljem svijeta obilježavaju Isusovo rođenje.

Zaključak

Isusovo rođenje u Betlehemu ima duboko ukorijenjeno mjesto u kršćanskoj vjeri i povijesti. Betlehem je mjesto koje privlači vjernike i znatiželjnike iz cijelog svijeta, dok arheološki dokazi potvrđuju važnost ovog mjesta. Isusovo rođenje u štalici simbolizira skromnost i poniznost, te je postao temelj kršćanske vjere.

  Ocijeni članak!