Gdje se nalazi Malta?

Trenutno pregledavate Gdje se nalazi Malta?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 listopada, 2023

Povijest Malte

Malta je otok i država u Sredozemnom moru, smještena južno od otoka Sicilije. Otok je dug 27 km, a širok 14,5 km, s ukupnom površinom od oko 316 kvadratnih kilometara. Malta je arhipelag koji se sastoji od tri glavna otoka: Malte, Goza i Comina.

Geografski položaj

Malta se nalazi u središnjem Mediteranu, između Sicilije i sjeverne obale Afrike. Koordinate Malte su otprilike 35 stupnjeva sjeverne širine i 14 stupnjeva istočne dužine. Otok je okružen plavim vodama Sredozemnog mora, a njegova obala obiluje prekrasnim pješčanim plažama i stjenovitim uvalama.

Klima

Malta ima mediteransku klimu s toplim, suhim ljetima i blagim, kišovitim zimama. Prosječna temperatura ljeti iznosi oko 30 stupnjeva Celzijusa, dok zime rijetko padaju ispod 10 stupnjeva. Otok je poznat po svojim dugim sunčanim danima i ugodnoj klimi tijekom cijele godine.

Stanovništvo i jezik

Prema procjenama, Malta ima oko 450.000 stanovnika. Službeni jezik je malteški, ali većina stanovništva također govori engleski. Malta je multikulturalno društvo s bogatom poviješću i raznolikom kulturom.

Turizam

Malta je popularna turistička destinacija zbog svoje bogate povijesti, prekrasnih plaža, kristalno čistog mora i bogate kulturne baštine. Posjetitelji mogu istraživati drevne hramove, utvrde, katedrale i muzeje. Otok također nudi razne aktivnosti na otvorenom poput ronjenja, jedrenja, šetnji i istraživanja prirodnih ljepota.

Zaključak

Malta je fascinantan otok smješten u Sredozemnom moru s bogatom poviješću, prekrasnim krajolikom i gostoljubivim stanovništvom. Njegova jedinstvena lokacija i blaga klima čine ga idealnom destinacijom za sve vrste putnika. Ne propustite priliku posjetiti Maltu i istražiti sve što ovaj otok ima za ponuditi.

  Ocijeni članak!