Gdje se pali olimpijski plamen i na koji način?

Trenutno pregledavate Gdje se pali olimpijski plamen i na koji način?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:13 srpnja, 2023

Povijest paljenja olimpijskog plamena

Paljenje olimpijskog plamena ima dugu povijest koja seže sve do drevnih olimpijskih igara u antičkoj Grčkoj. Prema legendi, plamen je prvobitno bio simbol božanskog ognja koji je donesen s Olimpa, doma bogova. U modernim olimpijskim igrama, tradicija paljenja plamena nastavljena je kao simbol mira, prijateljstva i sportskog duha.

Gdje se pali olimpijski plamen?

Paljenje olimpijskog plamena obično se odvija u antičkom stadionu u Olimpiji, Grčkoj. Olimpija je poznata kao mjesto održavanja prvih olimpijskih igara u 776. godini prije Krista. Plamen se pali koristeći sunčevu svjetlost i ogledalo koje fokusira zrake na baklju. Nakon paljenja, plamen se prenosi iz Grčke u zemlju domaćina olimpijskih igara.

Na koji način se pali olimpijski plamen?

Paljenje olimpijskog plamena je složen postupak koji se temelji na preciznoj ceremoniji. Baklja se pali koristeći sunčevu svjetlost i ogledalo, čime se simbolizira snaga i svjetlo sporta. Zatim se plamen prenosi iz antičkog stadiona u Olimpiji do prve stanice u zemlji domaćina. Putovanje plamena traje nekoliko tjedana i obuhvaća različite gradove i regije. Na svakoj stanici, plamen se prenosi s jedne baklje na drugu, čime se simbolizira kontinuitet olimpijskih igara i povezanost između različitih kultura i naroda.

Zaključak

Paljenje olimpijskog plamena je važan dio olimpijskih igara koji simbolizira vrijednosti mira, prijateljstva i sportskog duha. Ova tradicija ima dugu povijest i obuhvaća preciznu ceremoniju paljenja plamena u antičkom stadionu u Olimpiji. Nakon paljenja, plamen se prenosi iz Grčke u zemlju domaćina, simbolizirajući povezanost i kontinuitet olimpijskih igara među različitim kulturama i narodima.

  Ocijeni članak!