Gdje se proizvodi Končar?

Trenutno pregledavate Gdje se proizvodi Končar?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 svibnja, 2023

Povijest tvrtke

Končar je hrvatski industrijski div koji se bavi raznim područjima elektronike i elektrotehnike. Tvrtka je osnovana 1921. godine u Zagrebu i od tada je postala jedan od najvažnijih proizvođača elektroenergetskih postrojenja u regiji. Končar je poznat po svojoj visokokvalitetnoj proizvodnji i inovativnim rješenjima.

Područja proizvodnje

Končar je prisutan u nekoliko industrijskih sektora. Njihova glavna područja proizvodnje uključuju energetiku, transport, industrijsku automatizaciju i elektroniku. Tvrtka proizvodi razne elektroenergetske sustave, poput transformatora, generatora, motora i ostale opreme potrebne za elektroenergetsku infrastrukturu. Također se bave proizvodnjom električnih vozila, sustava za upravljanje prometom i drugih elektroničkih uređaja.

Lokacije proizvodnje

Končar ima nekoliko proizvodnih pogona koji se nalaze u Hrvatskoj. Najveći pogon je smješten u Zagrebu, gdje se nalazi i sjedište tvrtke. Osim toga, Končar ima i pogone u drugim hrvatskim gradovima poput Splita, Rijeke i Osijeka. Također, tvrtka ima i nekoliko proizvodnih pogona u drugim zemljama, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju i Njemačku. Končar je prisutan i na globalnom tržištu, izvozeći svoje proizvode u više od 70 zemalja diljem svijeta.

Kvaliteta i inovacije

Končar je poznat po visokoj kvaliteti svojih proizvoda i stalnom ulaganju u istraživanje i razvoj. Tvrtka posjeduje certifikate koji potvrđuju usklađenost s međunarodnim standardima kvalitete i okoliša. Končar također surađuje s vodećim svjetskim tehnološkim tvrtkama kako bi ostao na vrhu tehnoloških inovacija u svojim područjima djelovanja.

Zaključak

Končar je renomirana tvrtka koja se ističe kvalitetnom proizvodnjom i inovativnim rješenjima u području elektronike i elektrotehnike. Njihovi proizvodni pogoni nalaze se u Hrvatskoj i nekoliko drugih zemalja, a tvrtka izvozi svoje proizvode diljem svijeta. Končar je sinonim za pouzdanost i tehnološki napredak u industriji elektroenergetike i srodnim sektorima.

  Ocijeni članak!