Vole li hortenzije sunce

Trenutno pregledavate Vole li hortenzije sunce
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:22 lipnja, 2024

Uzgoj hortenzija

Hortenzije su popularne cvjetnice koje se uzgajaju zbog svojih velikih i šarenih cvjetova. Uzgoj hortenzija može biti izazovan, posebno kada je u pitanju sunčeva svjetlost.

Preferencije hortenzija

Hortenzije su višegodišnje biljke koje najbolje uspijevaju u djelomičnoj sjeni. Iako mogu podnijeti određenu količinu sunčeve svjetlosti, pretjerano izlaganje suncu može im naškoditi.

Utjecaj sunčeve svjetlosti

Kada su hortenzije izložene previše sunčeve svjetlosti, njihovi cvjetovi mogu izgubiti boju i postati blijedi. Osim toga, listovi mogu izgorjeti i postati smeđi.

Zaštita od sunca

Ako vaš vrt ima puno sunca, možete zaštititi hortenzije postavljanjem tkanine za sjenčanje ili ih posaditi u djelomičnoj sjeni. Također, redovito zalijevanje pomaže očuvati vlagu u tlu i smanjuje stres uzrokovan suncem.

Varijacije u preferencijama

Važno je napomenuti da postoji nekoliko sorti hortenzija, a neke od njih su tolerantnije na sunce od drugih. Na primjer, vrsta ‘Annabelle’ podnosi više sunca od nekih drugih sorti.

Zaključak

Hortenzije vole djelomičnu sjenu i ne podnose previše sunčeve svjetlosti. Uprkos tome, postoje sorte koje su tolerantnije na sunce od drugih. Ako želite imati uspješan uzgoj hortenzija, važno je pružiti im odgovarajuću količinu svjetlosti i zaštititi ih od pretjeranog izlaganja suncu.

  Ocijeni članak!