Kad su bile zadnje Olimpijske igre

Trenutno pregledavate Kad su bile zadnje Olimpijske igre
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:4 lipnja, 2023

Povijest Olimpijskih igara

Olimpijske igre, jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu, održavaju se svake četiri godine. Prve moderna Olimpijske igre održane su u Ateni, Grčka, 1896. godine. Od tada, Olimpijske igre su postale globalni fenomen i okupljaju sportaše iz svih dijelova svijeta.

Zadnje Olimpijske igre

Posljednje Olimpijske igre održane su u Tokiju, Japan, 2021. godine. Iako su se trebale održati 2020. godine, zbog pandemije COVID-19 bile su odgođene za godinu dana. Ove igre bile su nevjerojatno posebne jer su se održavale bez prisustva gledatelja, osim malog broja VIP gostiju. Unatoč izazovima, sportaši su pokazali iznimne sportske vještine i osvojili mnoge medalje.

Buduće Olimpijske igre

Buduće Olimpijske igre već su planirane. Sljedeće Olimpijske igre održat će se u Parizu, Francuska, 2024. godine. Nakon toga, Los Angeles, Sjedinjene Američke Države, bit će domaćin Olimpijskih igara 2028. godine. Organizatori nastoje osigurati da svake četiri godine sportaši imaju priliku natjecati se na najvećoj svjetskoj sportskoj pozornici. Olimpijske igre su prilika za promociju mira, prijateljstva i sportskog duha među nacijama.

  Ocijeni članak!