Kako je umrla Coco Chanel

Trenutno pregledavate Kako je umrla Coco Chanel
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 lipnja, 2023

Život i karijera

Coco Chanel, poznata modna dizajnerica, rođena je 19. kolovoza 1883. godine u Francuskoj. Njeno pravo ime bilo je Gabrielle Bonheur Chanel. Ona je postala jedna od najutjecajnijih figura u svjetskoj modnoj industriji.

Smrt

Coco Chanel preminula je 10. siječnja 1971. godine u Parizu. Njena smrt je izazvala veliku tugu među modnim entuzijastima i zaljubljenicima u modu diljem svijeta.

Nakon što je pretrpjela srčani udar, Chanel je hospitalizirana u bolnici u Parizu. Nažalost, nije se uspjela oporaviti i preminula je u dobi od 87 godina.

Chanelova smrt ostavila je veliku prazninu u modnoj industriji. Njeno naslijeđe i utjecaj i dalje žive kroz njen brend Chanel, koji je i danas jedan od najpoznatijih i najprestižnijih modnih kuća na svijetu.

Naslijeđe

Nakon Chaneline smrti, njen brend je nastavljen pod vodstvom Karl Lagerfelda, koji je postao kreativni direktor Chanelove modne kuće. Lagerfeld je uspješno nastavio razvijati brend, zadržavajući istovremeno Chanelov prepoznatljiv stil i eleganciju.

Chanelova modna vizija i inovacije i danas ostaju iznimno važne u svijetu mode. Njen utjecaj se osjeća i u suvremenom dizajnu, a njeni klasici poput malih crnih haljina, parfema Chanel No. 5 i torbica s lancem i dalje su vrlo traženi i ikonični komadi.

  Ocijeni članak!