Kako se ptice hrane?

Trenutno pregledavate Kako se ptice hrane?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 srpnja, 2023

Načini prehrane ptica

Ptice se hrane na različite načine, ovisno o svojoj vrsti i prehrambenim potrebama. Evo nekoliko načina na koje ptice pronalaze hranu:

1. Pticama koje se hrane sjemenkama

Ptice poput vrabaca, kanarinaca i golubova hrane se sjemenkama koje pronalaze na tlu ili na biljkama. One koriste kljun kako bi otvorile sjemenke i konzumirale njihov sadržaj.

2. Pticama koje se hrane insektima

Ptice poput lastavica, muharica i ševa hrane se insektima koje love u letu. One koriste svoje oštre kljunove kako bi uhvatile insekte iz zraka.

3. Pticama koje se hrane ribom

Ptice poput galebova, pelikana i čaplji hrane se ribom koju love u vodi. One koriste svoj kljun i oštre kandže kako bi uhvatile ribu iz vode.

4. Pticama koje se hrane nektarom

Ptice poput kolibrija i pčelarica hrane se nektarom koji pronalaze u cvjetovima. One koriste svoj dugi kljun kako bi doprle do nektara unutar cvijeta.

5. Pticama koje se hrane voćem

Ptice poput papiga, tukana i šumskih drozdova hrane se voćem koje pronalaze na drveću. One koriste svoj kljun kako bi otkinule komadić voća i konzumirale ga.

6. Pticama koje se hrane plijenom

Ptice grabljivice poput orlova, sokolova i sova hrane se manjim životinjama koje love. One koriste svoje oštre kandže i kljunove kako bi uhvatile i rastrgale svoj plijen.

Ovo su samo neki od načina na koje ptice pronalaze hranu. Svaka vrsta ptica ima svoje specifične prehrambene navike i prilagođena je na određeni način prehrane.

  Ocijeni članak!